OUTMEALS VÅRVANDRING 2017
FAMILJEVANDRING - CAMP OUTMEALS - FÖRELÄSNINGAR - WORKSHOPS - GEMENSKAP - NATUR

outmeals

När bokskogen är som bäst
26-28 maj 2017

I maj är bokskogen som allra finast. Löven är skinnande gröna och skogen har vaknat till liv efter en mörk vinter. Att vandra runt i dessa salar av löv och i den Halländska naturen är en smått magisk upplevelse. Att under ett tak av grönt njuta av kaffet medans några solstrålar letar sig igenom lövverket gör en otroligt rofylld.

Följ med på ett 3 dagars långt äventyr där du får chansen att både vandra i härliga bokskogar, lyssna på spännande föreläsningar, bli serverad god mat, gå på workshops och mycket mycket mer. Läs mer om föregående event och träffa andra deltagare i vår facebookgrupp outmeals vårvandring.

hike2016-3
bergans
http://www.outmeals.se/wp-content/uploads/2014/10/cropped-hemsidelogga.png
nordstrom
AWB
tentipi
NORDIC EXPEDITION MEALS-6bis
aclima
astad2

ANMÄLAN OCH PRISER

Pris vuxen: 1499kr
Pris barn (tom 15år): 899kr
Pris workshop lördag: GRATIS!

I priset ingår (utöver, vandring, workshops, föreläsningar mm)  vandringsmat från oss på OutMeals för dagsaktiviteterna, middag på fredag och lördag som serveras på Ästads område. Tältplats med dusch och toaletter i anslutning till lägret.

För att vi ska kunna lägga tid på er deltagare och att få till ett så bra event som möjligt så har vi tagit hjälp med anmälningsförfarandet. Vi har tagit hjälp av Dinkurs.se som är experter på att hantera betalningar och anmälningar. Ni betalar med kort direkt i vårt formulär hos dem.

Glöm inte att göra valet i anmälan för löpningen och eller om det är barnpris.

OBS ANMÄLAN ÄR BINDANDE VI ÅTERKÖPER EJ PLATSER SÅ LÄNGE DET FINNS PLATSER KVAR. TAR PLATSERNA SLUT KAN VI HJÄLPA TILL MEDLA OM BILJETTER.

Anmälan görs via den här länken: anmälan vårvandring

Dagsscheman

Fredag 26/5

 • 10:00 - 18:30 Incheckning, vid tentipikåtan
 • 13:00 - 16:00 Möjlighet att träffa oss och de eventpartners som finns på plats vid tentipikåtan
 • 16:00 - 18:00 Middag, vi återkommer med plats
 • 19:00 - 20:30 Information och föreläsning av Anders Nordström. Föreläsningssalen i vinerian.

Lördag 27/5

 • 07:30-09:30 Utcheckning i tentipikåtan
 • 09:00 Samling för workshops. vid tentipikåtan
 • 15:30 - 18:00 After hike i vinerian.
 • 16:00 - 18:00 Middag. Vi återkommer med plats
 • 19:00 - 21:00 Föreläsning med Sören Kjellkvist. Äventyra med sina barn

Söndag 28/5

 • 07:30-09:30 Utcheckning i tentipikåtan

När ni vandrat klart på söndagen är det viktigt att checka ut från eventet så vi vet vilka som åkt hem.

Vandringen

OutMeals vårvandring tar er genom det Halländska bondelandskapet och ut i de lummiga bokskogarna i Åkulla.Ni kommer vandra längs med stigar och skogsvägar. Terrängen är kuperad med mjuka fina kullar som ger fina utsiktsplatser där Hiaklitten är en av de som tycker är finast.

Vandringen sker fritt men vi har givetvis tagit fram en slinga för varje dag för att få uppleva det vi tycker är det bästa i området. Men vill man göra en avstickare eller gå fritt i skogen så är det helt ok med oss kids-4

hike2016-7

Några av höjdpunkterna som vi inte tycker man skall missa är Hiaklitten, Bockstensmosse och Bexells talande stenar.

Bockstensmosse är den plats där man hittade Bockstensmannen. Han mördades förmodligen mellan 1350-1370. Kroppen lades i en mosse som sedan bevarade kroppen och hittades igen 1936. Har ni tur kanske ni får en glimt av honom när ni vandrar förbi mossen. Mer information om Bockstensmanne hittar ni på Hallands museum.

AKTIVITETER LÖRDAG 

bergans

Familjevandring

kids-3

Familjevandring på barnens villkor. Bergans of Norway bjuder in till en familjevandring under lördagen. Vandringen riktar sig till er med barn där vi gör en lite kortare vandring i närområdet och vi vandrar på barnens villkor. Tanken är att vi tillsammans ska ta oss ut till en otroligt fin bokskog med fina utkiksplatser och fina bäckar att leka i. Vi kommer hålla ett barkbåtsrace , klättra i träd, balansera på stockar och mycket mycket mer. Rekommenderad ålder är från 6 år men om man som förälder orkar bära så är alla givetvis välkomna. 

 

nordstrom
AWB

 Upplevelselöpning med Art Of Running

Följ med Art of running på upplevelselöpning under lördagen. Löpning med instruktör där vi tar fram det bäst med traillöpning. Löpningen går genom bokskogen och på fina bondevägar.

Det här är inget distanspass på så sätt att ni kommer springa i 6 timmar. Den här workshopen går ut på att ha en fin löpardag ihop med andra och med många pauser. Under pauserna passar er löparguide på att gå igenom olika löpartekniker.

Vill ni springa långt och länge kan jag varmt rekommendera att på söndagen ta vara på vad ni lärt er och ge er ut på ett riktigt fint långpass. Vi kan tipsa om rundor på allt från 8km till 40km.  

Behöver man speciella skor för trail? 

Ni behöver inga "trail"-skor för att vara med på den här workshopen. Det går bra med vanliga asfaltsskor, även om det under blöta förhållande blir bättre fäste i skor med mer dubbar under. Det handlar inte om material och utrustning utan om att komma ut och ha en kul lärorik dag tillsammans. 

 Utrustning

För att ni ska få en så bra dag som möjligt ute i skogen så vill vi att ni utöver den normala löparutrustningen tar med följande.

 • Vindtät jacka
 • Vatten, Gärna 1L då vi inte rekommenderar att dricka vatten ur bäckarna utan att filtrera det först.
 • Energi
 • Ett värmeplagg, Även om det kan vara varmt i maj så blir man lätt kall när man pausar för teknikträning eller lunch.

Alla kan vara med!

Vi kommer ha två grupper (max 20 deltagare / grupp) under lördagen. Grupperna kommer vara indelade i nybörjare och en för lite mer erfarna löpare. På så sätt kan alla vara med oavsett om man vill prova på traillöpning för första gången eller är en trailräv som vill ha lite tips och trix. Oavsett viken grupp ni hamnar i så kan jag garantera löparcoacher av världsklass och en helt underbar dag i skogen. 

Fotovandring med Serkan Gunes och FujiFilm

img_0270

fujiFölj med den oerhört uppskattade fotovandringen med vår och FujiFilms ambassadör Serkan Günes. Serkan tar med er ut på en kanonfin vandring i bokskogarna runt Ästad vingård. Ni får tips om inställningar, ljus och komposition. FujiFilm har även kameror för er som vill prova deras urval. De här platserna brukar ta slut riktigt fort. Vi ser fram emot att se era fina bilder ni tar under helgen.

FÖRELÄSNING FREDAG
SLÄPP FOTEN FRI
Anders Nordström grundare av Art Of Running

AndersVi är stolta att kunna presentera Anders Nordström som fredagens föreläsare. Anders är enligt många en magiker när det gäller att få att springa rätt samt att hjälpa löpare som haft skador att komma tillbaka till sin sport.

Anders kommer köra första delen av sin föreläsning "Släpp foten fri" Tro inte att det bara kommer handla om löpning. Det Anders kommer ta upp kan alla ha nytta av både löpare och vandrare. Vi kan lova er att ni går ifrån föreläsningen med ett leende och massor motivation.  

Föreläsningen ”Släpp foten fri” som handlar om vikten av en stark naturlig fot, rörelse, uthållighet och löpning. Vi kallar det unfiltered running. För oss är det självklart att alla människor kan springa och att inga fötter behöver skor med dämpning och pronationsskydd. Det handlar om att funktionaliteten sitter evolutionärt i kroppen, inte i skorna. Syftet med föreläsningen är att putta på perspektiven och skaka om vissa givna ”sanningar” som behöver justeras.

FÖRELÄSNING LÖRDAG
DRÖMÄVENTYRET
Sören Kjellkvist - Äventyrare

soren_kjellkvistSören frågade helt enkelt sin 13-åriga dotter Wilma vad hennes drömäventyr skulle vara. Om hon fick önska sig precis vad som helst, vad skulle hon då vilja göra? Efter en stunds funderande sade hon att hon skulle vilja leva på en öde ö och rida varje dag.

Sommaren 2016 så for vi iväg till en ö strax söder om Lofoten i Norge. Vi spenderade en hel månad i tält vid stranden och ägnade oss åt ridning, klättring, fridykning, fiske, kajak och StandUpPaddling. Den enda mat vi tog med var mjöl, olja och kryddor, resten av maten var vi tvungna att finna i havet. Det visade sig bli ett riktigt drömäventyr för oss båda.

min-dotters-dromaventyr72

EVENTPARTNERS 

tentipiVi är stolta att ha Tentipi Camp som partner till Vårvandringen 2017! Tentipi Camp ligger på campingområdet och här bor du med känsla och stil i klassiska tältkåtor från svenska Tentipi. Hyr en tältkåta för hela familjen, eller en sovplats i delad kåta. Tältkåtorna kan även hyras med vedeldad kamin så du kan torka sockorna och ligga och lyssna till spraket från elden innan du somnar efter en hel dags härlig vandring. Du kan även köpa tält till specialpris på plats.

tentipi-camp-logo
tentipi-camp-outmeals

Hyrpriser:
Tält för 10-15 personer med kamin och ved: 1300kr
Tält för 6-9 personer med kamin och ved: 1000kr
Tält för 6-9 personer: 700kr
Plats i tältkåta utan kamin, herr: 150kr/person
Plats i tältkåta utan kamin, dam: 150kr/person

Bokning sker via Tentipis anmälningsformulär som ni hittar på den här länken. http://www.tentipiblog.com/tentipi-camp-outmeals-varvandring-26-28-maj-2017/

aclima

Aclima kommer finnas på plats med deras säljare Juhani. Så vill ni lära er om merinoull, olika typer av underställ, tröjor, hoods, sockar mm så är det killen att hänga med. Ta en sväng in på deras hemsida och kika in deras produkter. www.aclima.no

beechforest

MAT UNDER EVENTET

CarbonaraEventet är helpension! Från fredag kväll till söndag lunch står vi för er mat. På kvällarna är det gemensam middag på Ästad Vingård och under er vandring/aktivitet så får ni ta del av vårt utbud av friluftsmat. Vill ni ha extra energi så ta med godis mm som gör vandringen trevligare. Till vandringen och workshops kommer vi erbjuda frystorkade frukostar från Blå Band. Där har vi 7 sorter att välja på. Till luncherna kommer ni äta våra mjuka konserver som ni enkelt tillagar med en värmepåse. Eirik's creamy beef stew front_webVi kommer gå igenom hur maten fungerar på fredag eftermiddag samt vid informationen innan föreläsningen.  

AFTER HIKE

Efter lördagens vandring så kan ni välförtjänt sätta er ner i vinerian och njuta av goda drycker. Vi har ordnat så vi har lite specialpriser på ett enklare sortiment av dricka (vin,öl). Vinerian erbjuder även små tilltugg och andra drycker så som mycket fina viner. Här kan oxå vara ett utmärkt tillfälle att kika in på vinkällaren.  

astad2

en av Sveriges största vingårdar, vackert beläget i naturreservatet och Åkulla Bokskogar 

Ästad Vingård är den plats där vi kommer ha CAMP OUTMEALS. Den unika miljö som vingården erbjuder är perfekt för eventet. De erbjuder oss tillgång till bra tältytor, toalett och dusch, vineria, spa och vinprovningar (egen bokning). Vi kommer att utgå från vingården på vandringen och komma tillbaka in på eftermiddagen. Då kan man hänga vid camp outmeals eller boka in sig i bastun eller varma bad. Läs er och förboka eventuella aktiviteter eller varför inte en stuga på deras hemsida. http://astadvingard.se/

Ett jordnära företag

Från början var Ästad Vingård ett traditionellt lantbruk, men är numera prisbelönt som Nordens mest inspirerande miljö för möten och aktiviteter. Idag är det syskonen Linda, Mattias och Daniel som driver Ästad framåt. Syskonen har inte släppt taget om sin lantbruksbakgrund. En jordnära koppling genomsyrar allt i företagskonceptet – från aktiviteter som Fångarna på Gården till råvaruval i restaurangen och samverkan med naturen i spa-anläggningen.

13268593_1077226722349202_3520634805373446432_o