Friluftsliv/företag

Ät rätt och njut av äventyret

lundhags_hilleberg-11Har du någonsin upplevt att din vandring eller paddling inte blev så härlig som du hade hoppats på? Det kan bero på att energin inte fanns där. All vår erfarenhet visar att lika fort som hungern kommer, lika fort försvinner motivationen och koncentrationsförmågan. Det är därför väldigt viktigt att faktiskt få i sig energi och näringsämnen för att få ut det där sista av äventyret. Får man i sig nog med energi att hela tiden vara på topp så kommer man med större sannolikhet hem med ett leende på läpparna istället för att känna sig missnöjd med att inte allt gick som det skulle pga av trötthet.

Givetvis är det mycket som spelar in hur en vandring eller äventyr slutar allt från kläder till väder. Vi hoppas kunna hjälpa er med en av delarna för ett lyckat äventyr, nämligen maten. Vi kan via vår lagershop och återförsäljare erbjuda både torkad mat från Blå Band till mjuka konserver från vårt eget märke OutMeals samt tillbehör mellan måltiderna.

OutMeals erbjuder två typer av matkoncept

Blå Band – Outdoor Meals

CarbonaraAndYoghurt_smallDet första är det vanligaste alternativet för längre vandring och viktkänsliga äventyr nämligen torkad mat. Vi på OutMeals är stolta distributörer av Blå Bands Outdoor Meals. Outdoor Meals finns i 7 frukostar och 14 middagar.

Outdoor Meals är framtagna för och testade av svenska försvaret. Kvalitet och höga krav på näringsämnen är ett genomgående tema på den torkade maten. Till skillnad från många konkurrenter torkas ingredienserna separat och blandas sedan. Det betyder att det finns flera olika typer torkmetoder beroende på ingrediens.

Påsens konstruktion gör det lätt att äta direkt ur påsen utan att kladda ner sig.

scanstar2012 vid lansering vann Blå Band Outdoor Meal det prestigefyllda Scanstar Award för den mest innovativa förpackningen.

OutMeals – Mjukkonserv

Det andra alternativet är ett relativt nytt matkoncept för outdoormarknaden, nämligen mjuka konserver. Mjuka konserver från OutMeals är färdiglagad mat av hög kvalitet som sedan packas i ett skyddande laminat som ger 3 års hållbarhet. Påsarna väger ca 400g och är inget alternativ för den som vill vandra lätt eller långt men för en dags/helvandring eller för den delen alla som paddlar kanot mm där vikten inte är avgörande är det ett utmärkt alternativ.

Mjukkonserven kan även vara ett bra alternativ för dem som vill bryta av från den torkade maten. Enkel att laga till genom värmepåse (heater) eller vattenkok. Man äter givetvis rätt ur påsen för att inte behöva lägga tid på disk. Är man i en nödsituation eller har bråttom går maten alldeles utmärkt att äta kall rätt ur påsen.

OutMeals mjuka konserver kommer finnas att köpa under vår/sommar 2015.

HKH-13

Företag med speciella krav

HKH-13Jobbar du i en miljö eller verksamhet som kräver att du är långt från lunchrummet? Varför inte se över vad vi på OutMeals kan erbjuda dig eller din verksamhet. Vi på OutMeals har många års erfarenhet av att göra matlösningar åt myndigheter så som försvar, msb, sjöräddningssällskapet, polisen, räddningstjänsten m fl. Vi är övertygade att just du kommer kunna få den hjälpen du behöver för att utföra jobbet utan att lämna verksamheten.

För mer information om hur vi kan hjälpa just dig så mailar du till robert@outmeals.se så ser vi till att göra en genomgång av behov och lösningar som passar just er.